Thursday, July 28, 2011

SI SUAMI PEDULIKANLAH ISTERI MU ....berkongsi cerita Mummy Adila

Ada aku peduli isteri dan anak2ku sudah makan atau belum...Ada aku peduli jika isteriku tak sempat makan kerana sibuk melayan anak-anak....Ada aku peduli jika isteriku masih di dapur menyediakan keperluan pagi esok ketika aku sedang berdengkur...Ada aku peduli siapa yang membelikan sabun mandi, ubat gigi dan meletakkannya di dalam bilik aku bersiram....Ada aku peduli dah berapa lama isteri aku begitu setia menggosok kain bajuku...

Ada aku peduli bagaimana layanan yg isteriku dambakan dari aku seorang suami...Ada aku peduli apa perasaan isteriku bila aku pulang kerumah dengan wajah kusam dan masam....Ada aku peduli adakah wang yang masih bersisa utk isteri dan anakku ketika aku hendak kepergian....Ada aku peduli apa perasaan isteriku bila aku tidak pernah menelefonnya ketika aku bertugas di luar.....Ada aku peduli berapa harga gincu jika isteriku ingin memerahkan bibir yang pudar ditelan masa....Ada aku peduli bilakah kali terakhir aku menghadiahkan minyak wangi kepada isteriku...

Ada aku peduli bila kali terakhir aku membelikan pakaian utk wanita yg rela menjadi isteriku..menjadi ibu anak-anakku Ada aku peduli kenapa isteriku terlelap bersama linangan airmata....Ada aku peduli jika isteriku terjaga di tengah malam kerana dengkurku......dan aku terus nyenyak tidur dibuai mimpi indah seorang lelaki....

Tiba-tiba aku MENJADI PEDULI dan MENGAMBIL PEDULI

Ketika telefon isteriku berdering di malam hari...Ketika isteriku mula belajar ber sms..dan berchatting...Ketika isteriku kembali berhias seperti ketika aku mula jatuh hati padanya...Ketika isteriku sanggup tidak makan malam kerana mahu menjaga badan ...Ketika isteriku tidak meminta lagi aku menjadi imamnya....Ketika isteriku memilih tidur bersama anak-anakku.....Ketika dia tidak lagi mencium tanganku ketika aku hendak pergi ...Kini,aku baru ingin bertanya kenapa isteri aku dah tak peduli kat aku?

P/s : Tidak ada manusia yang sempurna baik suami ataupun isteri.Jangan mengharap dilayan seperti raja jika kita tidak pernah anggap isteri itu permaisuri hati kita. Jangan diharap bunga yang indah jika kita tidak pernah membajanya. Dan selalulah ingat,bila hati seorang wanita telah retak, dia boleh menjadi lebih keras daripada seorang lelaki

Thursday, July 21, 2011

MY LAST COFFEE IN HAWLETT PACKARD

Here the days come. MY LAST COFFEE IN HP .gone a miss the coffee  ( :-) .. today my last day with all HP frenz ...esspecially frenz in fonterra account .. going to miss u all ... started in feb13 , 2009 by that time kita orang berdua me and Aidi .. sama - sama lapor diri same date ... this my 1st job in IT .. memang zero pasal IT nih ... langsung x tahu aper - aper .. but big thanks to Kudin (aisa) yang jadi sifu aku masa tu ..... but before that tak lupa  to say thank you to Mr sarshi yang bring me in to HP and also my friend Eddy ( abg fizi ..hikhik...)and big bos !! Mr Chin ... tq so much ..
Talking about working with HP .. in 2 years ++ .. acctually this team  ader macam - macam hal masa mula - mula masuk aritu .. al maklumlah .. ( everywhere is the same) tapi bila dah lama - lama kat sini dah rasa macam close to all ... sharing  everthing a happy time and hard time as well .. Mr Harjit as our SME  yang  acctually orang sangat nampak garang ... but ... ok lah x la garang sangat  pun ... hehe .. tq harjit .. happy working with u ..ok here nk story sikit pasal karektor  staff - staff kat sini yang x boleh dilupakan ...

Chin  - understanding bos tq chin ...
Eddy - frenz and in the same time  tempat meluahkan rasa tidak pusa hati ( sorry eddy .. hihi)
Harjit - Frenz and bos yang cakap banyak ... pok pet pok pet ... but  kalau xder sunyi gak ...
Kudin - Adik and frenz .. yang sedang mencari jodoh .. jgn malu - malu kudin nanti lambat dapat jodoh
Nizam - Nadia hubby .. tapi sekarang dah kat philips acct ... very helpful.. tq nizam
Nadia - Ni pun adik and kawan yang sekarang dah naik pangkat .. tahniah nadia
Aidi - Ni kawan yang mmg banyak cakap ... Mr joker kat dalam fonterra ... tq aidi for being frenz...
Lyaa - Sugan wife .. tq lyaa be my frenz .. send my regards to sugan..
Kovin  - frenz yang dulu nya x cakap banyak tapi sekarang ..dah banyak mulut ... happy  to have u as a frenz
Chee Kuan : Chinese man  orang kuat UAP yang dah promoted ... congrats frenz..
Tommy : This hansome guy .. hahhaa... tq tommy for being frenz as well
Mun kit : A cameraman in fonterra acctually ... happy get know u man ... :-)
Specky  : Ahmad .. frenz and suara yang paling kuat kat fonterra .. hihi ..
Chai Shin : sweet gurl in fonterra ... diet everything ... :-) no cake no choclate
Sazrul : new frenz in fonterra ... happy  to have u as frenz.. sgt loyarr buruk..
Indra  / Micheal : Asia team ... happy working with u all . all the best guys..
Damian : hahha this silent man ... tq for belanja papa rich today !!!
Fahmi : A new frenz and x sangka lak bole jumpa org satu kampung dalam fonterra ...
and The last  once ...........
Apit ... : tq pit .. jadi adik yang mendengar cakap  kikiki.. no gossip group anymore .. ops.... ( '', )

** have a good time with u all  .. a happy moment for 6th place in Amizing Race HP  best giler masa tu walaupun dah pancit .. tahniah pada yang dah promoted to new title.. ( naik pangkat beb !!). soooooooooo.......... apa - apa  pun u guys rock !!! peace no war ...

ops !! sorang lagi  kawan .. Kishen ... dah resign before me ... nice to have u also kishen ...

@@ wish me all the best in new job ...

HP IN MEMORY ....

Hot Mummy Group

Assalamualaikum dan Salam sejahtera ,

Saya Mummy Anna Founder untuk Hot Mummy Group , dan Queens Mummy (FB) pertama sekali terima kasih yang tak terhingga buat kawan - kawan dan follower Hot Mummy Group dan Queens Mummy tanpa anda tak adalah group ini .
Disini saya ceritakan sedikit tentang lakar belakang saya ..saya mummy pada 3 orang anak ..berkerja dan dalam masa yang sama meguruskan bisnes kecil kecilan ..mempunyai suami yang penyayang san sentiasa memberi sokongan atas segala kerja dan apa saja yang saya lakukan ...

Tujuan Hot Mummy ditubuhkan adalah untuk bertukar- tukar pendapat , menambah kawan - kawan dan dalam masa yang sama megeratkan silatulrahim .. moga segala yang diimpikan akan menjadi kenyataan aminn....