Monday, June 13, 2011

KALAU MASA BOLEH TERHENTI ..

Teringat zaman sekolah bangun kul 6  pagi ..mak masakkan air pastu mandi ..pas ja mandi makan roti gan milo .. bas pakdin datang depan umah .. semangat lagi nk kesekolah ... ataas bus kena angin sejuk tertido sekejap ... bila sampai sekolah ..letak ja beg dalam kelas terus lepak gan kwan- kawan sementara loceng nak berbunyi ... fuhhh best nyerr masa tu x yah pikir  tentang nak bayar hutang ..tentang duit kereta yang tertungguk ataupun loan bank.. bahagia rasanya ...
dalam kelas cikgu sibuk mengajar kita sibuk berborak gan kawan - kawan plan nk pratis menari kat belakang sekolah  punyalah seronok masa tu al maklumlah Sekolah Sultanah Asma  kalau berlatih menari kan belakang sekolah mmg sah sah .. budak - budak sekolah Tunku Rauzah leh nampak hihihi budak - budak lelaki so dalam masa yang sama dapat cuci mata ... teringat lak masa tu  nama budak tu Irwan iskandar  suka gila nama tu best  kan ??orangnyer pun boleh tahan masa tu lah masa zaman sekolah ...
Petang balik ja dari sekolah kena g mengaji al - quran dekat masjid .. siap makan mandi  cam biasalah kayuh basikal lah aku nk ker masjid bukan jauh pun tapi malas sebab mata dah gantuk perut dah kenyang tapi tetap bahagia kerana xyah pikir nak top up handphone ... :-)
kalau lah bole tukar masa aku nak jer tukar kesemuanya tukar yang tak baik kepada yang lebih baik ... tapi itu cuma angan - angan xda apa yang dapat diubah .. apa yg kita ada sekarang tetap kena lalui hadapi walaupun perit tetap juga  teruskan ... moGa kita semua sama - sama tabah lah hadapi apa ja yang telah tuhan tentukan ... insyallah

3 comments:

  1. samala...zaman sekola adalah zaman yang membahagiakan..:D

    ReplyDelete
  2. mmg best tp masa tak leh undur daaaa huuuuaaaaa :(

    ReplyDelete

HP IN MEMORY ....

Hot Mummy Group

Assalamualaikum dan Salam sejahtera ,

Saya Mummy Anna Founder untuk Hot Mummy Group , dan Queens Mummy (FB) pertama sekali terima kasih yang tak terhingga buat kawan - kawan dan follower Hot Mummy Group dan Queens Mummy tanpa anda tak adalah group ini .
Disini saya ceritakan sedikit tentang lakar belakang saya ..saya mummy pada 3 orang anak ..berkerja dan dalam masa yang sama meguruskan bisnes kecil kecilan ..mempunyai suami yang penyayang san sentiasa memberi sokongan atas segala kerja dan apa saja yang saya lakukan ...

Tujuan Hot Mummy ditubuhkan adalah untuk bertukar- tukar pendapat , menambah kawan - kawan dan dalam masa yang sama megeratkan silatulrahim .. moga segala yang diimpikan akan menjadi kenyataan aminn....