Tuesday, April 26, 2011

JANGAN SERONOK SANGAT BILA SUAMI BERSELERA MAKAN MASAKAN KITA

Mummy jenis yang suka masak tambahan pulak bila suami mmg suka makan apa kita masak dia puji dia makan ..jarang sangat kalau mummy masak suami x makan mummy kerja 5am - balik kul 2pm ..so dalam kul 3 dah sampai umah ..balik ja dah kelam kabut masak untuk anak - anak yang lapar balik dari sekolah  termasuklah hubby yang selalunya kul 4 camtu dai dah balik umah .. so ngam - ngam siap ja masak semua dah berkumpul kat umah .bila mummy masak selalu masa on the way balik tu mummy akan call  hubby tanya idea nak masak apa .. kadang - kadang tanya anak - anak ikut selera dioorg .. macam mummy pulak bila time kerja 5pagi masa lunch kat office kul 9pagi .. selalunya mummy ambik milo atau coffee ja .. kadang - kadang ambik biskut atau kuih muih .. balik siap ja masak kami makan satu keluarga ...hubby mummy mmg suka makan .. masak la apa pun dia makan ..tambah nasi ni jangan cakap la dua - tiga kali .. kita yang masak ni senyum sampai ke telinga .pastu ptg ja dalam kul 6 dia turun kat bawak apartment .. orde goreng pisang lepak kat bawah apartment  sambil tgk anak - anak main kat bawah ... time magrib naik kat umah .. apstu jap g anak - anak dah siap buat homework  dan mandi sembahyang  satg hubby turun lagi  pas tgk news ... lepak gan kawan - kawan kat bawah ..kadang - kadang tu ajak mummy sekali .. yerlah bosan dok kat umah .. solepas 9.30 malam anak - anak dah masuk tdo kitaorg turun lepak kat bawak jap .. masa tu hubby kdg2 tu makan lagi .. order burger ..

itulah rutin we all tiap hari kalau x der appoiment atau hal - hal lain sampailah 1 day hubby pening2 ulang alik ke klinik 2-3 kali .. last - last masuk ward ..bila masuk ward doktor sahkah vertigo(telinga) x seimbang jadi dia pun pening ... doktor terapi train untuk exersice ... makan ubat buse kan vertigo .. dan ubat tdo satu malam supaya  vertigo balance ... esoknya semua dh semakin ok dia dah x pening sangat ..tapiiiiii Blood Test sangkut  Kolestrol LDL tinggi sangat / gula dalam darah dan sedikit darah tinggi .. Ya allah  tu la akibatnya bila senyum  sampai ke telinga tgk hubby makan bertambah - tambah 

************                   *********************************
Mummy amalkan diet sihat untuk diri sendiri dan anak - anak  tapi lupa pasal suami ... so sekarang dah 2 minggu alhamdulilah hubby dah semakin ok dan dia dah belajar diet secara sihat ...itulahkan kita  ingat dia dah tua dah matang dan boleh berfikir untuk berdiet macam kita tapi mummy salah .. 

**timbul rasa bersalah sebenarnya tapi bila sekarang tgk dai berdiet rasa seronok tapi dalam hati kesian pun ada gak tgk dia makan x makan dulu ....

2 comments:

  1. hubby pun nak kena diet ni nampaknya dia duk ngadu pening kepala..kalau dia makan bertamab2h memang sy suka..huhuhu

    ReplyDelete
  2. mummy lina ..yer buat lah dari sekarang ....

    ReplyDelete

HP IN MEMORY ....

Hot Mummy Group

Assalamualaikum dan Salam sejahtera ,

Saya Mummy Anna Founder untuk Hot Mummy Group , dan Queens Mummy (FB) pertama sekali terima kasih yang tak terhingga buat kawan - kawan dan follower Hot Mummy Group dan Queens Mummy tanpa anda tak adalah group ini .
Disini saya ceritakan sedikit tentang lakar belakang saya ..saya mummy pada 3 orang anak ..berkerja dan dalam masa yang sama meguruskan bisnes kecil kecilan ..mempunyai suami yang penyayang san sentiasa memberi sokongan atas segala kerja dan apa saja yang saya lakukan ...

Tujuan Hot Mummy ditubuhkan adalah untuk bertukar- tukar pendapat , menambah kawan - kawan dan dalam masa yang sama megeratkan silatulrahim .. moga segala yang diimpikan akan menjadi kenyataan aminn....