Thursday, February 24, 2011

BERKONGSI CERITA DR MUHAYA

Mummy buka blog Dr Muhaya tadi terbaca updated terbaru Dr .. tentang seorang isteri  yang matanya sakit dan bengkak , rasa takut juga sebenarnya bila membaca  tapi mummy terpanggil untuk mencuri sedikit kata - kata Dr  iaitu :


1. Mata beliau - sentiasa kelihatan cantik dan menawan dengan menjaga rupa paras dan berat badan.
2. Hidung beliau - sentiasa berbau wangi dan menjaga kebersihan mulut dan nafas supaya selesa apabila suami bercakap berdekatan dengan kita.
3. Telinga beliau - sentiasa mengeluarkan kata-kata yang manis dan pujian serta penghargaan, dan jangan sekali-kali kufur nikmat. Betullah tu bila kita belum berkahwin . syurga dibawah tapak kaki Ibu tapi bila kita dah berkahwin segala - galanya dah bertukar pada suami  , sebagai wanita memang itu adalah tanggung jawab kita menjaga  suami dari segala segi .. namun ada juga dari sesetengah phak yg berfikiran suami  bukan jenis yang boleh diberi muka  kalau tidak jadi melampau .. mummy setuju jugak dengan kata - kata tu .. sebagai seorang wanita yang 3 tu tetap kita kena jaga .. yg nak bagi  muka atau tak .. pandai - pandai lah kita  bermain dengan keadaan .. insyallah .. setiap wanita sentiasa mahukan yg terbaik untuk keluarga  .. ingin menjadi isteri yg terbaik .. moga segala yag ingin kita lakukan sentiasa di redhai tuhan .. aminn ..


No comments:

Post a Comment

HP IN MEMORY ....

Hot Mummy Group

Assalamualaikum dan Salam sejahtera ,

Saya Mummy Anna Founder untuk Hot Mummy Group , dan Queens Mummy (FB) pertama sekali terima kasih yang tak terhingga buat kawan - kawan dan follower Hot Mummy Group dan Queens Mummy tanpa anda tak adalah group ini .
Disini saya ceritakan sedikit tentang lakar belakang saya ..saya mummy pada 3 orang anak ..berkerja dan dalam masa yang sama meguruskan bisnes kecil kecilan ..mempunyai suami yang penyayang san sentiasa memberi sokongan atas segala kerja dan apa saja yang saya lakukan ...

Tujuan Hot Mummy ditubuhkan adalah untuk bertukar- tukar pendapat , menambah kawan - kawan dan dalam masa yang sama megeratkan silatulrahim .. moga segala yang diimpikan akan menjadi kenyataan aminn....