Wednesday, February 16, 2011

HARUMAN YANG BERKEKALAN

'' KALAU KITA MENGUNAKAN PERFUME YANG SAMA LEBIH DARI 2 TAHUN  BAU ITU AKAN TERUS MELEKAT PADA BADAN KITA ''

betullah  tu !! , bau perfume tu dah macam sebati dengan badan kita kalau satu hari kita terlupa nak pakai pun dia tetap ader dan wangi .. best kan .. esspecially suami kita .. org yang dekat dengan kita mesti pun 

tapi yang selalunya melekat pada badan kita iaitu perfume oil ... sebab  bau perfume lebih lama bertahan daripada perfume biasa ... satu lagi perkara yang mummy nak share tentang bau perfume .. bau yang soft dan wangi boleh menimbulkan mood seseorang dan dalam masa yang sama boleh melambangkan diri seseorang itu ... Mummy sukakan Bau white musk sebab bagi mummy bauan  lembut dan menyamankan .. jarang sangat mummy tukar perfume lain . kalau beli perfume lain pun sebagai koleksi jer ... bayangkan pakai white musk dari zaman- zaman sekolah lagi .. kalau tukar bau lain memang macam x puas jer ... kalu kita nak bau tu lebih sebati dengan kita gunakan shower gel , lotion  dengan bauan yang sama .. barulah bau tu boleh lebih lama dalam badan kita ... Kawan - kawan mummy sibuk dengan perfume yang mahal - mahal tapi mummy kalau nk beli perfume cukuplah menjenguk di THE BODY SHOP  ...kita boleh beli dari hujung rambut sampai ke hujung kaki kat sana ... lagipun perfume oil kat sana semua nya NON alkohol .. bagi mummy2 yang sukakan Non Akohol amat sesuai mengunakan jenama Body shop ..



=================================

Perfume Pyramid

Top Notes
Lily Musk Galbanum Basil Ylang-Ylang
Middle Notes
Lily Musk Jasmine Rose
Base Notes
Orris Amber Patchouli Musk Vanilla PeachJasmine Oakmoss Vetiver Rose

(White Musk is a comfortable and velvety female fragrance, dedicated to every woman and perfect for every moment and occasion. It opens with notes of ylang-ylang, galbanum and basil, followed by the heart of jasmine, rose, musk and lily,and settling at the base dominated by musk along with jasmine, rose, iris, amber, patchouli, vetiver, peach, oakmoss and vanilla. Besides an intensive 30 ml eau de perfume, White Musk is available as 15 and 30 ml White Musk Perfume Oil and 30 and 60 ml eau de toilette.)


1 comment:

HP IN MEMORY ....

Hot Mummy Group

Assalamualaikum dan Salam sejahtera ,

Saya Mummy Anna Founder untuk Hot Mummy Group , dan Queens Mummy (FB) pertama sekali terima kasih yang tak terhingga buat kawan - kawan dan follower Hot Mummy Group dan Queens Mummy tanpa anda tak adalah group ini .
Disini saya ceritakan sedikit tentang lakar belakang saya ..saya mummy pada 3 orang anak ..berkerja dan dalam masa yang sama meguruskan bisnes kecil kecilan ..mempunyai suami yang penyayang san sentiasa memberi sokongan atas segala kerja dan apa saja yang saya lakukan ...

Tujuan Hot Mummy ditubuhkan adalah untuk bertukar- tukar pendapat , menambah kawan - kawan dan dalam masa yang sama megeratkan silatulrahim .. moga segala yang diimpikan akan menjadi kenyataan aminn....