Friday, February 25, 2011

FUNGSI TEH DAN HALIA

Semalam Mummy Selsema yang teruk hidung ni dah jadi macam  Bengkak sebab asyik gosok - gosok hidung dengan tisu , mummy memang ada masalh Sinus yang terk dah macam - macam dah ubat yang mummy ambik termasuklah rawatan tradisional ..semalam mummy adrer letak dalam wall HOT mummy group pasal nk hilangkan masalah selsema ni .. ada mummy - mummy yang suruh  minum Teh dan Halia ... Jadi mummy buat lah .. alhamdulilah mmg reda .. dapat la mummy keluar jumpa mummy amy kat KL Sentral 

Tefikir tentang Fungsi Teh dan Halia macama mana dia bertindak .. dan kenapa boleh kurangkan Selsema .. jom kita Share ... Teh adalah herba daun yang dijumpai oleh maharaja CIna satu ketika dulu . bukan sahaja ten menjdi minuman harian tetapi ten mempunyai khasiat menbuang fungus danparasit dalam badan .. patutlah Sinus kita boleh cepat hilang manakala Halia Halia juga mempunyai kebolehan bagi menstimulasi sistem imun badan. Sebatian dalam halai merangsang aktiviti macrophages, iaitu sel darah putih yang menghalang kemasukan organisma asing ke dalam badan seperti virus, bakteria dan yis.halia juga baik bagi meningkatkan aktiviti sel -T, iaitu sel imun yang merupakan pusat kepada keseluruhan sistem imun badan. Oleh yang demikian tidak hairanlah jika secara tradisioanl halia digunakan bagi merawat infeksi di bahagian respitori.Selain itu, halia juga mampu manghalang pertumbuhan parasit dui dalam usu (intestial ) manusia. Ini termasuklah amoebes, sejenis parasit yang menyebabkan disentrio. Jika disentri tersebut berlanjutan, ia mungkin akan membawa maut.dalam banyak perubatan tradisional, halia telah digunakan bagi membunuh cacing (pinworms) sejenis parasit yang terdapat di dalam usus.

MMM so nampak tak  keserasian Halia Dan Teh ??? anyway terima kasih pada mummy - mummy didalam HOT mummy yang Mencadangan Teh Halia ...

No comments:

Post a Comment

HP IN MEMORY ....

Hot Mummy Group

Assalamualaikum dan Salam sejahtera ,

Saya Mummy Anna Founder untuk Hot Mummy Group , dan Queens Mummy (FB) pertama sekali terima kasih yang tak terhingga buat kawan - kawan dan follower Hot Mummy Group dan Queens Mummy tanpa anda tak adalah group ini .
Disini saya ceritakan sedikit tentang lakar belakang saya ..saya mummy pada 3 orang anak ..berkerja dan dalam masa yang sama meguruskan bisnes kecil kecilan ..mempunyai suami yang penyayang san sentiasa memberi sokongan atas segala kerja dan apa saja yang saya lakukan ...

Tujuan Hot Mummy ditubuhkan adalah untuk bertukar- tukar pendapat , menambah kawan - kawan dan dalam masa yang sama megeratkan silatulrahim .. moga segala yang diimpikan akan menjadi kenyataan aminn....